Inbjudan till 2008 års AMC-läger

”Fakta om AMC och upplevelser av ett liv med diagnosen” så lyder temat för årets AMC-träff som går av stapeln på västkusten en helg. Helgen kommer att bjuda på många intressanta föreläsningar och inspirerande möten. Vi hoppas att så många som möjligt kan deltaga!

 





Sista dag för anmälan är den 5 maj 2008.




 


Vilka föreläser och om vad?

 



* Om AMC-diagnosen

: Senaste forskningen. Vilka typer finns det? Hur uppstår det? Vilka olika former av behandling finns? Överläkare Eva Kimber vid Uppsala universitetssjukhus (skriver fn avhandling om AMC) föreläser och har speciella separata frågestunder med vuxna i en grupp, ungdomar i en och barn i en annan, eftersom frågeställningarna kan skilja något.



 




* Doktorn kunde inte riktigt laga mig

. Barn om sjukdom och funktionshinder. Och om hur vi kan hjälpa. Vad betyder det för ett litet barn att inte kunna gå och springa, att ha trassliga och krångliga tankar, att vara annorlunda? Vad betyder det att behöva ta sprutor, vara med om behandlingar och ibland också ha ont? Och vilka särskilda livsfrågor har barn i olika åldrar? Hör Christina Renlund berätta om barns berättelser och många exempel på vad vi kan göra för att hjälpa. Förebyggande insatser, arbetssätt vid problem och barnpsykoterapeutiskt arbete. Christina är leg. psykolog och psykoterapeut vid BUP:s Psykoterapimottagning för barn och ungdomar med funktionshinder i Stockholm. Hon har skrivit den nyutkomna boken ”Doktorn kunde inte riktigt laga mig – Barn om sjukdom och funktionshinder”. Hon har tidigare tillsammans med journalist och författare Mustafa Can och doktor Tomas Sejersen skrivit boken ”Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk”, 2004.


 



* Vad innebär det att leva med AMC

: Ett personligt föredrag om hur livet med AMC kan yttra sig i vardagen. Hur fungerar livet nu? För- nackdelar, problem och lösningar. Hur var det som barn och tonåring? Och hur viktigt är det att träna? Vice ordförande i föreningen Jenny Samuelsson, verksam inom handikappridning för barn och som själv började rida som 3 åring i samtal med barn och tonåringar samt vuxna med AMC.


 


*

 Allt är möjligt! Ett personligt föredrag av David Lega – diagnosbärare – som lyckats med mycket av det han gör oavsett om det är något inom det idrottsliga eller annan typ av karriär. Han berättar om hur man hittar energi och det där lilla extra som gör att man orkar och vill fast det kan vara lite motigt. David är välkänd inom handikappidrotten med flera olympiska guldmedaljer, entreprenör och en väl anlitad föredragshållare. Han har bland annat blivit utsedd till årets talare och framtidens ledare.

*Föräldrar till barn med AMC – Föräldraskap på lika villkor? En föreläsning av Karin Lega som är psykolog och Michael som är föräldrar till David Lega. Deltagare i konferensen får möjlighet att ställa frågor inför träffen och innehållet i detta föredrag baseras till stor del av dessa frågor.

 



 




 


Inbjudan med mer utförlig information om övriga aktiviteter och anmälan hittar du i denna pdf om du klickar 



här



!

 


Preliminärt



program för AMC-träffen



 här.

Läs också om tips kring hur ni söker fonder och bidrag genom att klicka här.

 

Varmt välkomna önskar planeringsgruppen för årets läger

 


Annika Söderman, Camilla Björk och Daniel Johansson

Har ni synpunkter eller förslag får ni gärna höra av er till någon av oss.